Norgeresa 2015

Hej alla Panhardister

Sitter här och blickar tillbaka på sommaren som gick. Nu låter det kanske som om jag sitter här och rullar tummarna, men det är långt ifrån sanningen.

Inte är sommaren i sig heller något att blicka tillbaka på, den vill jag helst glömma regn och åter regn. Trots det finns det glädjestunder som är härliga att ta fram så här i novembermörkret. I juli månad bestämde vi oss för att åka och besöka vänner i Norge. Först åkte vi till Raufoss som ligger strax söder om Gjövik vid Mjösa. Den här gången hade vi bestämt oss för att hitta rätt avfart så vi snabbare kunde komma fram. Vad hände? Jo, som vanligt körde vi hela vägen runt sjön. Trots att vi varit i Norge i 30 år och kört samma väg lyckas vi aldrig hitta rätt väg även om vi har köpt nya kartor, GPS och allehanda information från olika håll. Jag är säker på att norrmännen står och skrattar åt oss när vi kör förbi och säger nu är de här igen de där förvirrade svenskarna. Thor och Kjellfrid som vännerna heter menar på att vi inte skall köra flera varv i runköringa för då kommer vi aldrig fram. Vi tackar för tipset.

När vi avslutade besöket hos dem körde vi söder ut för att besöka våra andra vänner i Oslo, ja nu har ni nog gissat, naturligtvis Arild och Rose. Som vanligt kände man sig oerhört välkommen och gläds åt att återse dem. Vet ni var solen fanns, rätt gissat den lyste på deras hus och på oss alla. I deras fantastiska hus stod Rose för markservicen och serverade fantastisk mat, med livet som insats ibland. Lugn allt gick bra, även taket klarade sig. Arild var i sitt esse, han väntade motor till sin Panhard från Peter Breed i Holland. Den hade varit där på renovering och Arild stod redo för att få placera den i motorrummet. Arild visade oss norska motortidningar "Bil klassikere"och "Norsk Motor Veteran" med mycket fina artiklar om Panhard. Den ena om Arild och Roses Panhard 24CT och den andra om Hans och Ellen Haernaes Dyna X87 från 1953. Att tillbringa några dagar hos Rose och Arild gör att vintern känns bättre och kortare, då man kan plocka fram den värme vi möter när vi är hos dem. Tills vi hörs igen vill jag önska alla Panhardister en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2016.   Mia

 

 

           

                                              Arild och Rose med sin 24 CT

       

                          Hans och Ellen Haernaes Dyna X87                                                

 

 

Rose flamberar

Arild, Nicolina och Peter i solen med drink och tilltugg